sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Pakataan, pakataan

No niin, tässä kun on viime aikoina pakattu yhteen jos toiseenkiin lähtöön, nyt on vihdoin aika pakata varsinaiset matkatavarat. Vastikään tehdyn muuttopakkaamisen jälkeen tehtävä on yllättävän helppo. Tulimme jo asuntoa tyhjentäessä erotelleeksi varastoon ja matkaan lähtevät tavarat. Ja varastokuormahan siirtyi tässä eräänä yönseutuna yllättävän lähelle. Bilteman muuttolaatkoista koostuvan kuorman säilytyspaikaksi päätyi oman entisen huoneeni makuualkovi! Yllättävän tilava, näköjään. Koimme siis aikamoisen takaiskun jo täytetyn varaston suhteen, mutta onni onnettomuudessa oli, että asia hoitui ennen lähtöä. Miehellä ja kahdella muuttoavuksi uhrautuneella taitaa yhä olla pohkeet hellinä.

Espanjan asunto on kalustettu ja perustarvikkeilla varustettu, joten matkaan lähtee lähinnä vaatteita ja vauvan tarvikkeita. Kaikkein suurin vaatekasa taitaakin olla vauvan, kun mukana on sekä nyt sopivia, että seuraavien kokojen vaatteita. Palatessamme vauva on yhdeksänkuinen! Ehkä hassuinta mitä otamme mukaan on tuttipulloharja ja paketillinen Chifonet-rättejä. Koska tykkään niistä räteistä!! Menemme asuntoon kuin kotiimme. Teemme siitä kodin. Varsinaisia lomasuunnitelmia ei ole, yritämme alkajaisiksi saada arjen pyörimään. Onko siellä sitä ja tätä, ostetaanko se sieltä vai täältä, saako sitä sieltä? Kaurahiutaleita. Vauvan ensipuuroja. Käsittääkseni puurokulttuuri on Espanjassa erilainen. Sitä ei ehkä ole? Lasten Xylitol-hammastahnaa, sitä pitääkin vielä ostaa.

Oma garderobini on raskauden jäljiltä niin olematon, että se taitaa mahtua puolikkaaseen matkalaukkuun. Leluja kumpikin isompi muksu pakkaa mukaan oman kerhoreppunsa verran. Töitä. Niitä olen ilokseni saanut jo pakata matkaan. Mukaan lähtevät myös työvälineet: kannettava tietokone, rakkaat kuluneet kuulokkeet ja irtonäppäimistö. Ruhtinaallisen kokoinen lisänäyttö jää varastoon, mutta ehkä se saa perillä tuuraajan. Kirjanpitäjä käski suomentamaan hänelle lähetettävät kuitit, "että mitä niissä on".

Sillä lailla. Nyt pitää jatkaa pakkaamista. Vauvan uni on jo niin syvää että uskaltaa sytyttää valot.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti