lauantai 14. syyskuuta 2013

Ensitunnelmia

Täällä ollaan siis! Matka meni käsittämättömän hyvin, vaikka kentälle lähdettiin ajelemaan ennen yhtä yöllä. Isommat lapset ehtivät nukkua kolmisen tuntia ennen herätystä. Vauva aavisteli jotain erikoista olevan tekeillä ja nukkui lähtöä edeltävänä päivänä vain pieniä torkahduksia. Kun sitten päästiin matkaan, vauva otti unenpäästä kiinni ja nukkui lentomatkan puoliväliin asti. Nukkui, vaikka turvakaukalo vaihtui syliksi, ja vaikka vieressä istuvan isoveljen oli vaikea odottaa koneen nousua, ja vaikka se kone sitten nousi. Siinä kohtaa myös isoveli oli nukahtanut, eikä tiennyt noususta tuon taivaallista. Heräsi sitten katselemaan pilviä aikansa nukuttuaan. Vauvan herättyä lentomatka jatkui imetysmaratonina, josta seurannutta omaa nestehukkaa korjailin pitkälle seuraavaan päivään.

Asunto on ollut yhtä positiivista yllätystä. Taloyhtiön uima-allas on yhä auki, ja allaspihasta on tullut lasten suosikkipaikka. Keittiö on hyvin varusteltu, ja nyt ensimmäisen viikon lopulla vielä paremmin, kun karvaisiksi kulahtaneet teflonkattilat vaihtuivat alle kolmella kympillä upouuteen teräskattilasarjaan.

Vauva on täällä erityisen tyytyväinen. Ihmettelin tätä jo tulopäivänä, sillä vaikka touhua ja järjesteltävää riitti, vauva köllötteli kaikessa tyytyväisyydessä yläkerran parisängyn päällä. Hereillä, virkeänä ja hyväntuulisena, vaikkei kukaan joka hetki seuraa pitänytkään. Söi, ja jatkoi köllöttelyä. Syyn täytyy olla lämmössä ja paljaissa varpaissa. Niitä ei pussiteta potkuhousuihin, eikä niiden päälle vedetä villasukkia.

Monenlaista totuttelua arkitoimissa on. Kalkkipitoinen kraanavesi käy vain pesuvedeksi. Keitin tuttipullot kraanavedellä, mutta en tee sitä toiste. Hienonhienon kalkkijauheen peseminen pullojen ja tuttiosien pinnasta oli oma hommansa. Käsite "kotiavain" tarkoittaa noin seitsemän avaimen nippua. Avainnipussa on erillinen avain ulko-oveen, etupihan porttiin, takaoven porttiin, kadun kävelytien porttiin ja uima-allaspihan porttiin. Nippuja on kolme, ja ne ovat keskenään erilaisia. Ovien sisäpuolilla ei ole kädellä käännettäviä salpoja, vaan sisäpuolellekin tarvitaan avain. Ovista ja porteista kulkeminen on yhtä avainten valikoimista!

Suomessa meillä on ollut käytössä laktoosittomat ja vähälaktoosiset tuotteet. Vähän niin kuin joka toisella suomalaisella? Tänne tullessa strategia oli, että kokeillaan tavallista maitoa, ja turvaudutaan erikoismaitoihin vasta jos on pakko. Vielä ei ole tarvinnut. Herkkävatsaisin esikoisemmekaan ei ole oireillut ns. laktoosivaivoja ollenkaan. Tai mitä vaivoja ne nyt sitten ovat, voisi Suomen maidonjalostukselta kysyä. Jäätelöistäkin on saanut valita ihan minkä tahansa!

Seuraavasta oikealle, Fuengirola!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kuulla että kaikki sujuu siellä! Tänne jäikin aikamoinen tyhjiö kun lähditte.. Toivottavasti teillä netti asiat järjestyy jotta päästäisiin lukemaan kuulumisia =) Mukavaa oloa teille kaikille sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yks kännynetti on nyt käytössä, aika pitkään näpyttelin tuota ylläolevaa :)

      Poista