keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Tervetuloa kerhoon

Eilen sitten koitti odotettu ensimmäinen kerhoaamu. Kerhopaikkaan oltiin tutustuttu jo perjantaina, jolloin siellä kokoontui perhekerho. Perhekerho täällä on näköjään avoimen päiväkerhon tyyppinen vapaa oleskeluhetki. Lapsilla on vapaata leikkiaikaa ja samalla tarjolla on kahvia, mehua ja pientä purtavaa euron hintaan. Tuttua, vai mitä? Lopussa on yhteinen laulutuokio.

Päiväkerhossa on mahdollista käydä maanantaista torstaihin perheen valitsemina päivinä. Kerhoaika on viisi tuntia, yhdeksästä kahteen. Suosituksena on, että kerhopäiviä olisi vähintään kaksi, jotta kerholainen pääsee kiinni kerhon rutiiniin. Valitsimme kerhopäiviksi niin ikään tuttuun tapaan maanantain ja keskiviikon.

Ensimmäisen kerhopäivän aamuna keskimmäinen päättikin lähteä pelkästään saattamaan, mutta esikoinen oli sitäkin innokkaampi, kun hoksasi pääsevänsä kerhoon ilman pikkuveljeä. Puolen kilometrin kerhomatka valtavien limoviikunapuiden katveessa taittui jalkaisin, ja iltapäivällä kerholta haettiin innosta (ja kuumuudesta) puhkuva kerholainen. Leikkikavereitakin kerhosta oli löytynyt. Kotona tyttö ilmoitti haluavansa seuraavaksi kerhoevääksi salaattia, "kun kaikilla muillakin oli", ja päälle kaksi voileipää kelmuun käärittyinä. Selvästi samanikäiseen seuraan ja omaan ryhmään pääseminen on viisivuotiaalle tärkeä juttu.

Tänään kävimme Feria-alueella järjestettävillä tiistaimarkkinoilla. Bussimatka vaunujen ja kahden kädestäpidettävän kanssa taittui mukavasti, mutta perillä ihmispaljous ja kuumuus tekivät tehtävänsä ja pakenimme pian sivukaduille etsimään ruoka- ja levähdyspaikkaa. Hupaisasti satuimme ruotsalaisravintolaan, jonka varjoisalla sisäpihalla, voi autuutta, oli keinut! En tiedä syytä, mutta vastaantulleissa leikkipuistoissa ei keinuja ole. Se, että ruotsalaiskuppilan ja vastapäisen Förening Nordenin välisellä pihalla oli nimenomaan pelkästään neljä keinua osoittaa, että kyseessä taitaa todella olla jonkin sortin pohjoismainen spesialiteetti. Hyvin teki kauppansa myös toinen "spesialiteetti", köttbullar & potatismos.

Markkinalöytöjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti