tiistai 7. toukokuuta 2013

Kuukautta aiemmin matkaan

Espanjan-asunnon vuokraisännän kanssa asiat ovat edenneet nopeasti. Koska asunto sijaitsee suomalaisen koulun lähellä, on asunto ollut vuokralla koulun lukuvuoden mukaan. Alkuperäinen suunnitelmamme lähteä vasta lokakuussa aikaistuikin kokonaisella kuukaudella! Kysymys: miten mies saadaan irti töistä jo kuukautta suunniteltua aiemmin? Vastaus: kesälomalla. Niinpä tänä vuonna yhteinen kesämme alkaa vasta syyskuussa. Lokakuun alku ennen miehen vanhempainvapaan alkua tilkitään isyysvapaalla, jota jää jäljelle kaksi viikkoa jos siitä käyttää vain viikon vauvan syntyessä. Äiti ja anoppi, tervetuloa meille!

Seuraava kysymys oli, mitä tehdään asunnolle ja kodintavaroille talven ajaksi. Vaihtoehtoja tuntui olevan kolme: 1) Asunnon irtisanominen, turhasta eroon hankkiutuminen ja loppujen laittaminen varastoon. 2) Asunnon säilyttäminen sellaisenaan ja lisäksi miehen veljen tavaroiden varastoiminen sinne puoleksi vuodeksi. 3) Asunnon alivuokraaminen kalustettuna.

Selvitin vaihtoehtoa yksi vertailemalla varastoinnin hintoja. Itsepalveluvarastojen sijaan kätevämmältä ja myös yllättäen niitä halvemmalta vaikutti muuttofirman varastointipalvelu. Ideana olisi, että asunto tyhjennettäisiin ja muuttofirma ottaisi muuttokuorman varastoonsa määrätyksi ajaksi. Pyysin tarjouksen yhdeltä muuttofirmalta, mutta hinta jäi edelleen aika suolaiseksi.

Itsepalveluvarastoissa taas kaiken tavaransiirron saisi tehdä itse, mutta kokonaishinta pitkälle varastointiajalle oli silti muuttofirman varastoa kalliimpi. Syynä lienee mm. varaston sijainti; sen on oltava ihmisten ilmoilla, sillä tavaroihin on tarkoitus päästä käsiksi varastoinnin aikanakin. Muuttofirma sen sijaan pakkaa tavarat puukonttiin ja vie kontin määräajaksi jonnekin päin Suomea, ja toimittaa tavarat varastoinnin päättyessä uuteen osoitteeseen.

Vaihtoehto kaksi oli houkutteleva helppouden vuoksi, mutta hylättiin hinnan takia. Ei olisi järkeä eikä varaa maksaa vuokraa kahdesta asunnosta vanhempainvapaan aikana.

Jäljelle jäi siis vaihtoehto kolme. Lain mukaan vuokra-asunnon alivuokraaminen asumiskäyttöön on sallittua omin päin, jos vuokrattava ala on alle puolet huoneistosta. Vuokraemäntämme on tunnetusti varsin kiltti ja ymmärtäväinen, mutta tuntien naapuruston tarkkailevat silmäparit päätimme kuitenkin tehdä asian täysin avoimesti, ja niinpä olen pian soittamassa vuokraemännälle sopiakseni asiasta. Suunnitelmana on siis tarjota asuntoa vuokralle kalustettuna kaksiona, 10-neliöisestä lastenhuoneesta tehdään lukittava varasto poiskarsittavalle irtaimistolle. Pitäkää peukkuja!


1 kommentti:

  1. Ahaa, soitto vuokraemännälle ja singahdus vaihtoehtoon yksi. Eipä siinä mitään.

    VastaaPoista